Hugo Blotius "Bibliotheca in oppido Friesach" Österreichische Nationalbibliothek Cod. Ser. Nov. 2581

Ob sich der folgende Beitrag auf das Dominikanerkloster bezieht, ist ungewiss!
"Bibliotheca. In oppido Friesach in Carinthia distante a Clagenfurto 8 miliaria et a Villaco 10 miliaria est Bibliotheca instructissima maxime libris antiquis est manuscriptis, quam Hiltebrandus a Mornberg putat inter omnes Europae Bibliothecas primas ferre putat (sic). Est autem Friesach oppidum ad viam publicam euntibus Vienna Venetias. Dns. Georgius Sigismundus a Nienhaus, qui est in hoc oppido Vicedominus Episcopi Saltzburgensis, ad quem hoc oppidum Friesach pertinet, interpellandus est, ut visendae huius Bibliothecae copiam faciat."

Aus: Hermann Menhardt "Weitere Nachrichten von Kärntner Klosterbibliotheken" In: Zentralblatt für Bibliothekswesen Jg. 44 (1927) S. 609

Zur Verfügung gestellt von www.klosterbibliotheken.at